Sevärda utflyktsmål  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
Carita och Bertel Nordéns trädgård

Vår trädgård var från början en ordinär plan 1 375 kvm stor trädgård inom ett äldre villaområde men sedan vi gick med i Trädgårdsamatörerna 1996 har mycket hänt.Vi har med åren försökt få den till en trädgård som vi själva trivs i och som vi hoppas även kan inspirera och locka andra att vidareutveckla sina egna trädgårdar.

Den nya dammen ovan. Den gamla dammen vi hade för länge sedan har vi satt igen. Där den fanns har vi nu en sittplats med ett fågelbad under en stor Magnolia stellata ”Ballerina” som blommar med vitt flor i maj. Där har vi också terassering mot huset och nya rabatter.

Vi har mycket sol så vi har byggt pergola i söderläge där vi har växter som vill ha mera skugga bl. a. Hosta, Trillium, Azalea, Clematis, Helleborus och annat, även byggt upp lite olika partier, försökt med lite olika varianter med skiftande framgång. Vi har upphöjda bäddar och en del med sten och grus. Vår framsida är helt omgjord för ett par år sedan med mycket grus och infällda rabatter. Ett nytt stenparti gjorde vi hösten 2007.


I trädgården finns också lite olika små vattenobjekt, bl a en med cirkulation med hjälp av solpaneler.


Trädgården är till för att vandra i och filosofera och det finns sittplatser på olika ställen Är man uppmärksam kan man se små ting här och där i trädgården. Dom skall inte vara dominerande utan smälta in bland växterna och övriga anläggningar.


I mån av tillgång växter till salu

 
 
 


.'


.


 
 
 

 

Carita och Bertel Nordén

Jakob Borgmästaresv 49,
152 40 Södertälje
kb.norden2@gmail.com
0707-48 00 63

blogg:
http://tradgardenklarbaret.
blogspot.se


Öppettider sommaren 2024

Endast söndagen den 30 juni kl 10-17 Tillsammans med tusen trädgårdar


Övriga tider visas trädgården enligt överenskommelse