Sevärda utflyktsmål  
line decor
  
line decor

 
Christina Örn
Nömm och Hugo Nömms trädgård "Blommande skogsbacke"


Välkommen att besöka ”Blommande skogsbacke”, en trädgård med kuperad skogsterräng. Vi har bättrat på den ursprungliga tallbacken med både stora och små barrväxter, ljung, kalmia, häxal, pieris och rhododendron. Till vår glädje har inlandsisen lämnat två stora flyttblock och rikligt med stenar som har mossbeklätts. Det mest lyckade är den lilla tjärnen, placerad i stenröset med slöjgranen ”Picea breweriana” som framöver kommer att hänga över vattnet. Mycket av inspirationen är hämtat från Brita Johanssons böcker om ”Odla barrväxter” och ”Vår vintergröna trädgård”

På stubben med god utsikt över dem som passerar har ”Pinkande Damen”, en fontän gjord av Sven Lindholm, slagit sig ner, något mer skydd att gömma sej bakom skulle hon behöva i den privata stunden.

I den nedre delen av trädgården har vi behållit den traditionella 40-tals stilen med fruktträd och bärbuskar. Där finns också perennrabatter, buskar, växthus och nyplanterade lövträd.  I det ostligaste hörnet, är en lund under uppbyggnad, ” Prunus maackii, även kallad näverhägg lyser med sin gulglänsande bark, Liriodendron tulifera, Maackia amurensis och Magnolia `Yellow bird` en härlighet som blommar i gult, här finns mycket glädjande arbete att se framåt emot


Harmonin i nyskapandet av trädgården är vår drivkraft, och att ”Blommande skogsbacke” har förutsättningar att ge en intressant upplevelse.

Vi hoppas förmedla något av detta till Er besökare.

 

 

 

 

  

 
 
 


Cassiope

Daboecia cantabrica
'Vanessa'

Daboecia cantabrica 'Cinderella'

Magnolia
'Yellow Lantern'


Japansk buskrosling Pieris japonica
'Mountain Fire


Klockbuske Enkiantus
campanulatus


Salix helvetica

Rhododendron ludlowii 'Wren'


Skogsvallmo Hylomecon jap.

 

Christina Örn
Nömm och Hugo Nömm

Edlingevägen 7,
633 47 Eskilstuna christina.ornnomm@gmail.com
063 0737472
Öppettider sommaren 2022

Måndagen den 6 juni
kl 10-16  


Lördagen den 2 juli
kl 10-17
Tillsammans med
Tusen trädgårdar www.tradgardssverige.org

Lördagen den 6 aug
kl 10-16 Övriga tider visas trädgården enligt överenskommelse