Sevärda utflyktsmål  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
Birgitta och Håkan Stenströms trädgård


Lindbro trädgård

Vid Lindbro, Humlebacken strax nordväst om Sköldinge bor vi, familjen Stenström. Våran trädgård är en samlarträdgård på ca 6000 m2.
I trädgården finns många lundpartier och i dessa finns flera av favoritväxterna som Rhododendron, Cypripedium, Hepatica, Trillium m.fl. Över 300 Rhododendron är planterade i skogen strax bakom huset, de första planterade 2004.

Tomten är kuperad och är indelad i många olika trädgårdsrum som har olika teman och är olika gestaltade. Vatten rinner från damm till damm och vidare ner i fuktpartier där växter som skunkkallan frodas. Mycket gatstensytor kombinerat med annan sten ger den stramhet som behövs för att framhäva växterna. På sommaren blommar alla pioner som växer i massor bland de olika planteringarna.

På sensommaren kommer alla storvuxna perenner som verkligen får breda ut sig, som alla vackra prydnadsgräs. Vi försöker töja på gränserna vad som är traditionellt trädgård samt dela med oss av den glädje som trädgård ger oss.

De flesta växterna är väl etiketterade och över 2500 till antalet. Många växter spelar ett gästspel hos oss och får fortsätta någon annan stans. Men vissa sorter håller vi varmt mycket om hjärtat tex. pioner, Trillium, Anemonella, Rhododendron, Hepatica, vitsippor, prydnadsgräs, Arisaema, hundtandliljor m.fl.

Ofta finns ovanliga växter till salu.

Välkomna till en stunds inspiration och avkoppling i trädgården, men kontakta oss först
 
 
  
 

Birgitta och Håkan Stenström
Lindbro Humlebacken,
641 99
Sköldinge
hakan@lindbro.net

Webbplats www.lindbro.net
0157-501 20
070-334 27 16

Dagar som är öppna för besökare i trädgården se www.lindbro.net

Övriga tider visas trädgården enligt överenskommelse