Sevärda utflyktsmål  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
Ingrid och Kjäll
Hoffers trädgård 
 
 


Ingrid och Kjäll Hoffer
Bäckvägen 8,
633 69 Skogstorp hoffer@spray.se
016-259 79 
 


Trädgårdsglädje i Skogstorp

Sedan vi gick med i sällskapet Trädgårdsamatörerna för 10 år sedan har vi aktivt arbetat med att göra en trädgård av vår tomt.

Vi har en1455 kvadratmeter stor tomt med ett växthus och en betonggjuten damm med näckrosor i en djuphåla enligt en ide från Helge Lundström. Medvetet har vi valt att inte lägga så mycket pengar på material utan vi köper hellre växter. Med uppfinningsrikedom och återanvändning av begagnade saker har vi skapat en trädgård med egna idéer och lite roliga lösningar. Att sedan få allt klart och uppvuxet på en gång är förstås omöjligt. Eftersom vi vill ha olika rum och höjd på vår platta tomt så har Kjäll byggt portaler och avgränsningar av armeringsnät och på så sätt skapat höjd och variation. I våra rostiga portalerna klättrar rosor, klematis och flera olika vindruvor tillsammans.

Sen är jag mycket bra på att handla, så det finns väldigt många olika sorters växter hos oss.

Sticklingsförökningar och frösådder har blivit till ett intresse genom åren så det finns nästan alltid växter att sälja. Hela tomten är numera uppodlad så det är bara finputset kvar och allt vi vill förändra och förbättra förstås. En trädgård blir nog aldrig färdig som tur är.  

Varmt välkomna att dela vår trädgårdsglädje med oss!

Kjäll och Ingrid Hoffer